PREDŠOLSKI OTROCI

MD SKAKALČEK

Je plesna urica za naše najmlajše. Otroci stari 3-4 leta se tukaj skozi igro in športne igrice, kot je naprimer poligon, učijo motorike, koordinacije in krepijo ravnotežje. Spoznavamo različne športne pripomočke, kot so trampolini, tuneli, obroči in žoge. Skozi druženje otrok na plesnih uricah poteka intenzivna socializacija vseh otrok v skupini.

Ves čas nas spremlja tudi glasba, tako lahko otroci razvijajo tudi svoj občutek za ritem.

 

MD CICI

Je plesna urica za malčke stare 4-5 let. Tukaj se otroci prvič srečajo z enostavnimi plesnimi koraki in se socializirajo z ostalimi vrstniki v skupini. Otrok spoznava nove prijatelje, učitelje, nauči se sodelovati v skupini, paru, pomagati prijatelju.

Z navajanjem na nastopanje si otroci krepijo samozavest, z vidika motoričnih sposobnosti pa ples pozitivno vpliva na pridobivanje koordinacije, ravnotežja, časovne dimenzije, gibljivosti in nenazadnje tudi moči.

 

MINI HIP HOP  

Je plesni tečaj za otroke stare 5-6 let.

Predstavlja prehod iz vrtca v osnovno šolo na plesnem področju, saj se tukaj otroci počasi privadijo na malo zahtevnejše korake in koreografije v stilu hip hopa in street dance-a, s katerimi se bodo srečali kasneje tudi v skupini MD1 (7-8let).