OSNOVNOŠOLCI IN SREDNJEŠOLCI

HIP HOP & STREET DANCE

Za hip hop kulturo je značilna sproščenost, ki je razvidna tudi v hoji in plesu ter tudi na treningih, kjer v prijetnem vzdušju spoznavamo najnovejše plesne trende.

Street dance je plesna tehnika, ki mora biti znotraj karakterja plesnih disciplin : hip hopa, disco dancea, break dancea, electric boogieja in techna.  Koreografije pa morajo imeti zgodbo, temo ali idejo, ki mora biti jasno vidna skozi celotno predstavitev. Namenjen je tistim, ki se želite pomeriti na tekmovanjih in nastopih.

HIP HOP in STREET DANCE poučujemo na plesnih tečajih MINI HIP HOP, MD 1, MD 2, MD 3 ter MD 4.

 

BREAKDANCE

 

Breakdance je bil na začetku samo TopRock, šele kasneje se je razvil »footwork«. Eden najbolj znanih in prvih breakdancerjev, ki je iznašel večino osnovnih footwork »gibov«, je bil Bboy Spy iz Crazy Commandos Crew. Pomembni deli breakdancea so tudi battli (bitke), cyphri (krogi) in pa spoštovanje do drugih bboyjev. »Crew« (dobesedno posadka) je skupina prijateljev, ki skupaj trenirajo in tekmujejo na prireditvah. Število članov ni omejeno, lahko se med seboj tudi združujejo in s tem postajajo večji ter močnejši.

Za vas smo pripravili dve stopnji tečaja brekdance-a, začetnega in nadaljevalnega.

 

CHEERDANCE

Cheer ples izhaja iz Amerike in je del športne panoge cheerleading. Je skupinski šport, sestavljen iz več različnih stilov plesa, najpogosteje iz pom plesa, hip hopa in jazza. Zaradi svoje dinamičnosti in sodelovanja posameznika v skupini je primeren za razvoj otrok in mladine ter prispeva h kakovostnejšemu preživljanju njihovega prostega časa. Hkrati je dovolj nezahteven, da se ga lahko udeleži vsak otrok in mladostnik. Na cheerdance-u se učimo različnih plesnih elementov, skokov, obratov ter seveda koreografije, spoznamo pa se tudi z gimnastiko in akrobatskimi elementi, ki še dodatno začinijo energične nastope.

Za vas smo pripravili 3 plesne programe CHEER plesa, ki pa se razlikujejo glede na starost in težavnost. Imamo plesno navijaško skupino Mravljice, Metuljčice in najstarejšo Magic, ki pa se je udeležila tudi tekmovanja v Zagrebu in dosegla zavidno 1.mesto.

ZUMBA KIDS

Zumba fitness je poskrbel tudi za naše najmlajše!

Ker otroci gibe in glasbo dojemajo drugače kot odrasli, je Zumba fitness priredil uro, da jo otroci lažje razumejo.  Gibi, glasba ter koreografija so ena velika glasbena igra ob kateri tudi otroci nepopisno uživajo!  S tem razvijajo svojo družabnost, ritem, motoriko in se hkrati razgibavajo.

Tudi tukaj smo za vas pripravili 3 tečaje zumbe za otroke, ki se razlikujejo glede na ostrost otroka: zumba MINI STARZ, zumba LIL STARZ in za najstarejše zumba BIG STARZ.